MLADÝ JEČMEN vás nakopne do života

Více informací získáte zde:

Videa

Ječmen je rod čeledi lipnicovitých. Zahrnuje 25 druhů planého ječmene a jeden druh kulturní: ječmen setý, který patří k hospodářsky nejvýznamnějším rostlinám. Kulturní ječmen je jednoletá jarní nebo ozimá obilnina; některé plané druhy jsou víceleté.  Mladý Ječmen se pěstuje v Utahu v nadmořské výšce 1500 m na plochách bývalých jezer sopečného původu. Půda je zde bohatá na minerály a rostliny mají výjimečný obsah zásadotvorných živin. Listy se sklízí v době jejich nejvyšší výživové hodnoty, okolo výšky 30 cm. Surovina, šťáva z listů, se suší při teplotě 31 stupňů, aby si zachovala enzymatickou hodnotu. Šťáva je 100% čistá bez jakýchkoliv přísad, není pasterizovaná a je maximálně vstřebatelná.

JAKO ZELENÁ POTRAVINA NAPUMPUJE ENERGII DO ŽIL

Únava do značné míry souvisí právě s přítomností škodlivin v těle. Pokud je trávicí trakt zanesen, cítíme se unavení a malátní. Špatně se soustředíme a hůř spíme. Ráno, když vstaneme, cítíme se stejně ospale, jako když jsme šli spát. A to asi není vhodná doba na to vyrazit na túru do Tater či na hudební festival, že?

Dobrou zprávou je, že zatímco chlorella detoxikuje a nechtěné toxiny z těla vylučuje, zelený ječmen působí jako palivo pro znavený organismus. Má totiž příznivý vliv na štítnou žlázu a celkový energetický metabolismus. Zároveň obsahuje vyvážený poměr živin, které tělo potřebuje a často postrádá. I to vám dodá energii.

  • Snižuje překyselení organismu (díky chlorofyluvitamínu Crostlinným enzymůmvitamínům sk. B a antioxidantům). Toto vychýlení vnitřního prostředí z rovnovážného stavu představuje zásadní rizikový faktor pro vznik řady chronických onemocnění.

Překyselení organismu

Pro naše tělo je důležité udržení správné úrovně kyselosti (pH) krve. Současný životní styl, stres a nevhodná strava mohou acidobazickou rovnováhu (tedy rovnováhu mezi tvorbou a vylučováním kyselin a zásad) v těle porušovat. Tento stav se může stát živnou půdou pro vznik mnoha civilizačních onemocnění. Příznaky překyselení jsou nespecifické, mohou ukazovat i na jiná onemocnění. Patří mezi ně únava, bolest hlavy nebo zad, kožní problémy, potíže se zažíváním a řada dalších.

Co vám pomůže s překyselením organismu?

  • Přejděte na přirozenou stravu, vyhněte se průmyslově upraveným potravinám.
  • Do svého jídelníčku zařaďte zeleninu a ovoce z lokálních zdrojů, luštěniny a celozrnné obiloviny.
  • Vyhněte se potravinám z bílé mouky s obsahem cukru.
  • Omezte stres a pití alkoholu, nekuřte.
  • Zařaďte přirozený pohyb.
  • Dostatečně pijte vodu, bylinné a zelené čaje.
  • Prověřenými pomocníky proti překyselení jsou zelené potraviny, které mají zásaditou povahu a pomáhají s pročištěním našich orgánů.

ZELENÝ JEČMEN POSÍLÍ IMUNITU

Zelený ječmen odstraňuje překyselení organismu, jež bývá považováno za jednu z hlavních příčin zásadního oslabení imunitního systému. Když překyselení postupně odbouráte a navrátíte tělu zásadité prostředí, jste na dobré cestě k silné imunitě nejen v létě, ale i v jiných částech roku.

Vylisovaná sušená šťáva z mladého ječmene obsahuje maximum vitamínů, minerálů a enzymů, které lze z mlaďoučkých rostlinek získat. Po rozmíchání ve vodě vznikne nápoj bez zbytků trávy a vy pijete koncentrovaný zelený džus, v němž je obsaženo maximální možné množství živin, které lidský organizmus tak potřebuje. Nepleťte si levnější a méně kvalitní výrobky (hlavně z Číny a Nového Zélandu), které jsou víceméně drcená a sušená tráva. Po těchto laciných rádoby zelených potravinách si můžete přivodit potíže v podobě bolestí břicha nebo škrábání v krku.

Dlouhodobým užíváním mladého ječmene pomůžete svému tělu s detoxikací, odkyselením, zdravější a zářivější pletí a větším množstvím energie. Mladý ječmen je možno aplikovat i zevně na akutní kožní problém, jako jsou spáleniny, odřeniny a popáleniny.

Hlavní přínos ječmene pro organismus:

  • Obsahuje serotonin a melatonin, hormony štěstí
  • Obsahuje vysoké množství betakarotenu, vitamínů C, E a vitamín B1, B2, B3, B6, biotin, kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou.
  • Ve srovnání s mladou pšenicí obsahuje 25x více draslíku, 37x více vápníku, 5x více železa a 2x více hořčíku.
  • Obsahuje riboflavin, který pomáhá k ochraně oxidačním stresem a ke snížení únavy a vyčerpání.
  • Zinek, který je v mladém ječmenu obsažen, přispívá k normální plodnosti a reprodukci, udržuje zdravé nehty, vlasy a pokožku. Přispívá také k normální hladině testosteronu v krvi u mužů. Podporuje funkci imunitního systému.
  • Je spolehlivým zdrojem železa, které podporuje tvorbu červených krvinek a hemoglobinu

Mladé výhonky jsou po sklizení opláchnuty a je z nich vylisovaná šťáva. Takto získaný extrakt se necelé 2 minuty suší při nízké teplotě 31°C. Takto vzniká 100% čistý a nepasterizovaný prášek, pro přípravu šťávy s jemnou chutí. Je to zatím nejšetrnější způsob zpracování, jaký existuje. Od okamžiku sklizně přes vylisování, následného vysušení a vakuování neuplynou více jak 2 hodiny. Účinné složky nejsou poškozeny a vznikne světle zelený prášek, který se po rozmíchání ve vodě zabarví na sytě zelenou. Prášek se musí udržovat v naprostém suchu a temnu. Záruka je 2 roky.

V ječmeni najdeme celou řadu enzymů, které se podílejí na základních chemických reakcí organismu a zároveň zlepšují trávení. Pití ječmene navíc blahodárně působí na hladiny hormonů, které řídí náš metabolismus. Snižuje tak mimo jiné chuť na sladké.

Řada uživatelů zelených potravin popisuje, že se mnohem lépe začala cítit již po několika dnech. Proto neváhejte a zkuste je už dnes.

Na základě nařízení EU č. 432/2012 zde nesmíme u produktů uvádět žádná zdravotní tvrzení, která by odkazovala na jejich léčivé účinky. Původní informativní texty jsme přizpůsobili platné legislativě. U produktů tedy mnoho informací nenajdete. Informace o jednotlivých produktech hledejte ve veřejně dostupných zdrojích.